• gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image

Söker du båtplats?
Vi har alltid kö till våra båtplatser vid bryggor och på land. Men varje år brukar det finnas plats för några nya båtar. Vilka båtar det blir handlar inte bara om din kötid. Det kan också bero på hur bred och djup  din båt är.

Vi har också begränsad plats och begränsade resurser för upptagning. Därför tvingas vi tacka nej till båtar längre än 12 meter, bredare än 3,5 meter, djupare än 1,80 m eller tyngre än 5 ton. 

— Du måste ange ditt fullständiga personnummer. Annars kommer din ansökan inte att behandlas.
— Om du inte har någon båt ännu ska du ändå fylla i Båttyp och ungefärliga mått.
— Om du har båt måste du under ”Övrig information” ange försäkringsbolag, försäkringsnummer och aktuell giltighetstid.
— Vi uppskattar slutligen om du i rutan ”Övrig information” dessutom anger egenskaper som kan vara till nytta för klubben.

Innan du fyller i din medlemsansökan

Du är varmt välkommen att ansöka om medlemskap – men innan du gör det, ber vi dig att tänka igenom några saker: Svindersviks Båtklubb är just en klubb – inte en marina, där du köper dig en tjänst. Som medlem i klubben har du ansvar för klubbens verksamhet, på lika fot med alla andra. Och som medlem måste du vara beredd att satsa en del fritid på klubbens gemensamma arbete. Om du inte kan eller vill göra det är det antagligen en marina du skall söka dig till i stället! Är just den här klubben rätt klubb för dig? Eftersom SBK jämfört med andra klubbar har mer hus och utrustning att ta hand om så måste du vara beredd på lite större arbetsinsats här, jämfört med andra klubbar. I gengäld får du tillgång till mer resurser! Du får också räkna med att avsätta en heldag vid såväl upptagning som sjösättning av din båt. Det är mer än på många andra klubbar. Det beror på att vi använder slipvagnar på räls och pallar av båtarna en i taget, vilket tar mer tid än om man har en stor kran som tar båt efter båt. Utöver upptagning och sjösättning har vi också andra tillfällen med obligatorisk närvaro för båtägande medlemmar. Vi går t ex nattvakt tillsammans med de andra båtklubbarna i viken. Det brukar bli ett vaktpass per säsong och medlem. När alla sjösättningar är klara har vi också en gemensam städkväll en vardag i mitten av maj. Är det något du undrar över, är det förstås bara att skriva till oss.

Våra avgifter

Sedan april 2014 har SBK ett gemensamt avgiftssystem för land och sommarplats vid brygga:  en grundavgift på 600 kronor och en storleksbaserad avgift på längden gånger bredden: 50 kr/kvadratmetern. Icke medlemmar betalar 500 kr extra. Här hittar du hela prislistan.